Η ονομασία του ιστολογίου είναι ο τίτλος του βιβλίου του Βασίλη Σαμαρά "1917-1953, Η ιστορία διδάσκει και εμπνέει"

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑ ΡΙΖΩΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ






Ελευθερία ζητούν οι πρόσφυγες και διαδηλώνουν μόνοι

Η Μόρια είναι φυλακή!

Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα!

Οι άνθρωποι όταν υποφέρουν και πονούν δε θέλουν παρηγοριά, θέλουν γιατρειά. Οι άνθρωποι διαλέγουν πάντα τη ζωή, γι’ αυτό μισούν τον πόλεμο, γίνονται πρόσφυγες για να ζήσουν. Μα όπου πάνε τους εξοντώνουνε οι ίδιοι που διαλύσανε τις χώρες τους και γκρεμίσανε τα σπίτια τους. Δεν υπάρχει γι’ αυτούς Γη της Επαγγελίας.

Ζωή δεν έχεις επειδή χτυπά η καρδιά σου και επιβιώνεις. Πρέπει να είναι ανθρώπινη, πρέπει να την ορίζεις. Πάει να πει να είσαι ελεύθερος.


Ελευθερία ζητούν οι πρόσφυγες!

Η λευτεριά κρατά σπαθί και κόβει. Τη λευτεριά τη φέρνει ο αγώνας. Όλοι οι αγώνες ενοχλούν το σύστημα μα, αν βαδίζουν μπροστά πρόσφυγες, σκυλιάζει.

Η λευτεριά δεν είναι ιδέα, αέρας κοπανιστός. Λευτεριά σημαίνει δικαιώματα, φαΐ και καθαρό νερό, σχολεία, υγεία, σπίτι και δουλειά, να μπορείς να πας όπου θες και να μιλάς ελεύθερα.

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον πήρε ο πόνος για την προσφυγιά! Γκρίνιαζε για την Αμυγδαλέζα κι έφτιαξε τα κολαστήρια των hot spot, υπέγραψε όλες τις άθλιες συμφωνίες για τους πρόσφυγες με Ε.Ε. και Τουρκία. Έχει για στήριγμα εκείνους που τον θεωρούν το λιγότερο κακό, μια στάση που καταλήγει πάντα στην απογοήτευση και την παραίτηση. ΣΥΡΙΖΑ θα λες… και θα θυμάσαι την άθλια πολιτική του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει σε όλους τους τόνους πως θα κάνει τη ζωή των προσφύγων κόλαση για να περιορίσει τις προσφυγικές ροές. Να βλέπουν πώς περνούν στη χώρα μας και να μη θέλουν να έρθουν άλλοι! Μιλά ανερυθρίαστα για εξόντωση ανθρώπων, για κλειστές δομές-φυλακές-Γκουαντάναμο, για μαζικές επαναπροωθήσεις πίσω στον θάνατο. Θέλει να υψώσει τείχος στη θάλασσα. Γκρινιάζει για τις ΜΚΟ για να βάλει τη δική της τάξη στη διαχείριση κονδυλίων και πολιτικών. Δηλώνει πως θα συμμετέχει πιο ενεργά στα πολεμικά μέτωπα που ανοίγονται, που θα γεννήσουν προσφυγιά. Αυτά που λέει και πράττει είναι γεμάτα φασισμό, ρατσισμό και απανθρωπιά. Είναι επικίνδυνη.

Τα φασιστοειδή ξεσαλώνουν πατώντας πάνω στην πολιτική αυτών που κυβερνούν. Παίρνουν τα ρόπαλα για να κυνηγήσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους, γυναίκες και μικρά παιδιά. Κινούνται με την ανοχή της αστυνομίας και πέφτουν στα μαλακά όταν συλλαμβάνονται. Στη Μόρια χτυπούσαν τις καμπάνες. Δρουν οργανωμένα. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Ο φασισμός δηλητηριάζει τα μυαλά των ανθρώπων, τους σφαλίζει τα μάτια, το στόμα και τα αυτιά για να πιστέψουν πως θα τους αλώσουν οι άμοιροι και θα χάσουν τη θρησκεία, τα ήθη, τα έθιμα, την εθνική τους ταυτότητα! Αποκαλεί τον φίλο εχθρό και τα θύματα εγκληματίες. Δεν έχει ηθικά διλήμματα. «Πείθει» με ψέματα και πλύση εγκεφάλου. Τον στηρίζει το σύστημα, τον σιγοντάρει ο μηχανισμός των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Εκμεταλλεύεται τις δύσκολες καταστάσεις για να καλλιεργήσει το μίσος για τους κατατρεγμένους.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι κολασμένοι της Μόρια διαμαρτύρονται. Αυτή τη φορά ήταν περισσότεροι και θέλησαν να σπάσουν την απομόνωσή τους κατεβαίνοντας στη Μυτιλήνη. Τους τσάκισε η αστυνομία.

Γράφουμε, κοινοποιούμε φωτογραφίες και βίντεο, σχολιάζουμε… Όλα αυτά σωστά και άγια και δεν πρέπει να σταματήσουν.

Μα οι πρόσφυγες διαδηλώνουν μόνοι τους!

Θα έπρεπε να σολαλιέται ο τόπος, να ακούς από παντού φωνές, να πλημμυρίσουν από διαδηλωτές οι δρόμοι και οι πλατείες της χώρας.

Πώς αλλιώς θα σταματήσει το έγκλημα;

Ποιος θα κατεβάσει τον κόσμο στον δρόμο;

Ποιος θα μιλήσει για δικαιώματα, να πει στους ντόπιους στη Μόρια, στη Σάμο, στη Λέρο κι αλλού πως με τους πρόσφυγες έχουν κοινά συμφέροντα, πως έχουνε κοινό εχθρό που τους καταπιέζει;

Υπάρχει η αριστερά που βγάζει ανακοινώσεις για την «εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση»!!! και προτείνει «να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με… γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους, να πιεστεί η ΕΕ, ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες-μετανάστες…». Αυτή η αριστερά δε διαδηλώνει με τους πρόσφυγες, διαδηλώνει στη Σάμο και τη Λέσβο με τις καθεστωτικές δυνάμεις που θέλουν να ξεκουμπιστούν οι πρόσφυγες ή πιο κομψά, να απεγκλωβιστούν!

Υπάρχει η αριστερά που αρκείται στον εθελοντισμό, στα κοινωνικά ιατρεία, στα δωρεάν μαθήματα και την ψυχολογική στήριξη των απελπισμένων.

Υπάρχει κι άλλη αριστερά που πρέπει να δράσει.

Η διαδήλωση πρέπει να ξεκινήσει!

Οι πρόσφυγες θα ξαναβγούν στον δρόμο γιατί τους υποκινεί η αθλιότητα που βιώνουν.

Να είμαστε όλοι μαζί!

Να κάνουμε την ελεημοσύνη περιττή! Οι πρόσφυγες πρέπει τα προς το ζην να τα παράγουν οι ίδιοι. Να ριζώσουν όπως ρίζωσαν οι Μικρασιάτες που τους φώναζαν τουρκόσπορους και ζούσαν σε παράγκες από πισσόχαρτα. Τις κατακτήσεις τους μοιράστηκε όλος ο λαός.

-Πόσους πρόσφυγες χωράει η χώρα; Πόσους μπορεί να θρέψει;

Πολλούς, πάρα πολλούς. Όταν οι άνθρωποι ορίζουν τη ζωή τους, η γη που πατούν καρπίζει. Δίνει ψωμί για όλους.

Οι μόνοι που περισσεύουν είναι οι αργόσχολοι κηφήνες που κάθονται στο σβέρκο των λαών και τους αρπάζουν το ψωμί απ’ το τραπέζι.

Να ριζώσουν οι ξεριζωμένοι!
Β.Δ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου